Nattkräm

2010-12-31 @ 00:57:27



Efter ett evigt sökande så toppar dessa 2 listan (trots priset).

Om du har kräm på burk, använd aldrig fingrarna för att ta upp kräm. Det är så många bakterier på fingrarna att din rena hy smörjs in med bakterier och allt är då gjort i onödan.


* Clarins Multi Active night. (från 449kr)
Även när natten är kort hjälper Multi Active Night huden att återhämta sig efter dagens stress. Vakna till en slät, lystrande och spänstigt ungdomlig hud! Den innehåller dessutom kiwi- extrakt samt Clarins egna Imudilin, som hjälper till att öka cellförnyelsen under natten och reducerar tidiga rynkor och fina linjer! Passar normal till torr hy.

Nattkräm


* REN Frankincense Revitalising Night cream (555kr)
REN Frankincense Revitalising Night Cream är en nattkräm med 100 procent naturliga ingredienser.
Barksyran från Boswellaträdet arbetar tillsammans med kådan Frankincense från samma träd för att verka avslappnande på ansiktsmuskulaturen och släppa på microspänningar. Detta gör att uppkomsten av fina linjer och rynkor minskar. C-vitamin från apelsiner tillsammans A- och E-vitamin stimulerar kollagenproduktionen och ökar hudens elasticitet och fasthet. Passar alla hudtyper.

Nattkräm pumpflaska

Fira nyår? njaaäää

2010-12-30 @ 23:27:56

Nyårsafton i morgon, tjohooo vilken kväll det ska bli asså!...eller inte! Nyår är verkligen inte en av mina favoriter, och framför allt inte efter att jag fick barn. Som ensamstående förälder betyder nyår GARANTERAD HEMMADAG. Hamnar på något sätt i kläm, för mina vänner har inte barn så det är fritt fram att festa, min mamma har vuxna barn så inte ens hon kan lova mig en nyår hemma hos sig då hon kanske åker till sina bekanta. Tur för mig att jag faktiskt skiter i vilket, nyår eller inte nyår. Men det är lätt att känna sig lite 'tråkig'....

Idag har jag i alla fall slängt ut julen, Yesssss!! Så skönt när hemmet återgår till det normala utan massa krimskrams :) Här ska det inte väntas till slutet av januari, nej nu vill jag ha sommar!

 God Fortsättning Och Gott Nytt År!

Gammalt från 27-29 December

2010-12-30 @ 23:26:50
Global uppvärmning, Verkligen??!!
2010-12-29.

Istiden är fanimej tillbaka!! Är det ens möjligt att öveleva -5, -10, och -15 grader kyla ute?? Ja okej, lever gör jag ju men menalt är jag helt död! Nu börjar även min hud ge upp livsglädjen. Sitter nu för 3:e dagen i rad och googlar efter en bra nattkräm för ansiktet....hur går det? Inte så bra! Att hitta rätt i en djungel är ju helt hopplöst! Den ska ge huden massa fukt, näring, vara för de 'första' rynkorna (30+), utan oljor och vara bra för blandad och känslig hy. Det blir ju inte EN nattkräm, det blir 6 stycken!! Det kommer ju sluta med att jag får gå upp 1 gång varje timma och byta nattkräm om det här ska funka  :/  Känner mig väldigt förvirrad.

För övrigt har jag varit iväg och lyssnat på massa gojja på Folkuniversitetets VMA (vägen mot arbete). Mycket lärorikt för den helt inkompitenta människan, men för oss andra så var det bara en hemsk tidsfördriv. Åkte sedan hem (bilen drivs nu mera endast på luft), och sen på kvällen stack jag över en snabbis för att gratta mitt ex på hans stora 28-års dag! På tal om det, varför ser han exakt lika ung ut som för 6 år sedan när vi träffades, medans JAG har åldrats 10 år på samma tid?? Så orättvist!

Jag ska snart försöka sova...skulle vara kul att slippa se klockan slå 3 på natten för en gångs skull!! Tog ett 'blått piller' nyss (nej, ingen viagra!), och hoppas på att Kanadensarna vet hur man får folk att somna. (Tack A.Z för dina fantastiska utlandsköp hehe).

Dax för värmen i min säng! brrrr

Jag beklagar, men snön, vintern och kylan måste bort. I can't take it anymore!! Global uppvärmning, MY ASS!!



-----------------------------------
Sovit för mycket!
natten till 2010-12-28.  

Trodde inte man kunde sova för mycket!.... nu vet jag bättre! Vaknade klockan 11 idag och endast för att telefonen ringde. Jag brukar bli väckt av sonen varje morgon vid 8-tiden med frågor som  -- Får jag ta godis?  Kan jag ta datorn?  kan du göra frukost till mig?  Kan jag ringa hit en kompis?  Men nu när han fått sitt PS3 i julklapp så är det knäpptyst på morgonen. Han smyger upp, stänger sin dörr och börjar spela. På så sätt kan jag omöjligt vet hur länge han spelat och på så sätt kan han sitta i timmar medans jag ligger och drömmer om värme och rikedomar!

Hans kompisar från Spanien är på besöt i Sverige så de har varit här några timmar idag, sen slutade det med att han skulle sova över hos dom i natt. Så jag är barnledig, på en tisdag, helt utan anledning!! Känns ju helt otroligt, nästan som att vinna på lotto :)  Min barnlediga tid blev till att firas! --party? Nej! Jag har i lugn och ro städat i köket, dammsugit och pratat i telefon utan att bli avbruten!! Ja det är livet asså! Sådant kan bara en förälder förstå (en sådan där förälder som inte fick ett barn med vingar och en lysande gloria på huvudet då förstås!)

Nu ska kvällen avslutas  med lite meningslös tid på facebook och sen TV4 fakta.

Jag beklagar, mer spännande än så blir det inte!



------------------------------
En hel dag med ingenting.
Natten till 2010-12-27.  

Har inte åstakommit någonting idag, vilket faktiskt kan vara rätt krävande. Jag åkte iof en sväng till backaplan för att lämna tillbaka en julklapp jag fått, men för att få tillbaka pengarna var köparen tvungen att dra sitt visakort så jag fick vänta på mitt söta ex tills han kom. Undertiden jag stod ute och väntade kunde jag som i en parodifilm stå och se på hur folk kan bete sig för att få en parkeringsplats. De tappar all självrespekt och verkar helt glömt bort att vara snälla (kanske är strunt samma nu när tomten redan varit framme). Komiskt var det i alla fall!

Jag kom hem efter en heldag 'på stan' med ett nagelack för 19 kronor. Tråkigt nog är mitt konto helt tomt nu. Jepp, 75kr skor i går, 19kr nagelack idag och pengarna är slut! Det är ju totalt orättvist, ALLA andra kan ju shoppa på rean ;p  Jag tycker det borde vara som i usa --rean i november lagom till folks inköp inför julen. Så på så sätt skulle även JAG kunna shoppa på mellandagsrean! (...som jag i-och-försig redan nämnt som överskattad. Hmmm, dubbelmoral eller?)

För övrigt har jag bara varit hemma och låtit min son spela på tok för mycket PS3, känner mig lite kass som förälder men det är sällan jag kan kamma hem så här mycket plus-poäng annars!


-----------------------------
Let's shoppa loss!
2010-12-26.

Jag tog mina presentkort jag fått i julklapp och begav mig till Allum med mamma idag, redo att spendera och komma hem glaaad. Men nej, jag blev snål och tyvärr fanns det inget kul på rean alls. Efter 5 timmar kom jag hem med ett par skor för 75kr. Dessutom så insåg jag nu att jag nått den där åldern där jag väljer de praktiska skorna framför de snygga skorna. Nu är det inte så illa att jag har ett par allväders skor i hallen... de jag köpte är faktiskt helt okej, fast utan klack bara. men jag fattar bara inte hur man kan vara i ett köpcentrum en hel dag utan att komma bärandes med massa kassar!! vad hände? jaja, det är bara att ta nya tag i morgon (och skippa rea-delen helt). Jag hade i alla fall en mysig dag med min underbara mamma :)

Jag beklagar men mellandagsrean är överskattad! ! !

Idag blev annars en lugn dag, försöker fortfarande smälta all julmat som tagit sin plats på utvalda delar av min kropp!

Vi var inne på expert och fick oss ett litet skratt: Det står: Nu är vi tom billigare än oss själva 

Gammalt från 15-26 December

2010-12-30 @ 23:16:49
Släkten är värst!
2010-12-26.  

Vilken jul! Inget blev som det skulle men det som blev, blev ändå bra. Ja allt blev upp-och-ner i alla fall! Att en endaste person kan ha sådant inflytande på en, att julen kan bli så 'fel' pga bara en människa. Som liten firade jag jul 2 gånger. 16 pers på ena sidan av släkten och sen 15 pers på andra. Med lite drama så firas nu en jul (vilket i-och-försig ändå är rätt normalt), bestående av 0 stycken på ena sidan släkten och 5 stycken på andra sidan. Hur kan 31 personer bli 5!? Svar: Släkten är värst! Det ÄR verkligen så, iaf i mitt fall. Jag skulle kunna sitta här i timmar och bara vräka ur mig allt som gjort mig förbannad, och förklara hur 31 blev 5. Men jag tror att detaljerna igentligen är rätt ovisentliga. Min fråga är bara, hur blev detta min släkt? Är inte drama sånt som bara händer 'alla andras familjer'. Det kan ju inte hända min, vi står ju varandra så nära, vi låter inte små saker komma ivägen....MEN ELLER HUR! (missa inte sarkasmen som skriks ut med dessa ord).

Jag får ofta höra att jag har svårt att lita på folk, att jag håller männsikor på avstånd. Är detta konstigt??! (låt mig påminna om siffrorna 31 och 5 igen). Så nej, antagligen inte så konstigt alls.

Jag beklagar, men jag ser ingen anledning att ändra på mig!

klockan är snart 01, dax att sova bort humöret kanske ;)

-------------------------
Jag erkänner!
2010-12-22.

Okej jag erkänner, jag följde årets Paradise Hotel på TV! Det började med att en viss deltagare visade sig vara med, och på så sätt lyckades dra ner Angereds namn ännu mer i skiten. I alla fall, jag fastande! En utav deltagarna är extremt vacker enligt min åsikt, och på grund av det så var jag ju tvungen att syna henne ännu mer, framför allt vid 'pandoras ask' då närbilderna blir rätt stora. men nej, jag kan verkligen inte hitta några fel. Ju bättre någon ser ut, desto värre personlighet brukar det vara, men nej, inte det heller! Nu är säsongen slut för i år och jag kunde inte riktigt släppa hur hennes make up ALLTID var perfekt (raka motsatsen till min!). Så jag googlade fram henne för att se om jag kunde hitta något om hennes smink. Givetvis jobbar Julia Krischel på Make Up Store (det förklarar ju ett och annat). För att komma till saken, jag läste lite och insåg snabbt att det är sant som det sagt, 'en bra grund för ett bra resultat'. Jag var iväg igår och inhandlade (min första) eyeshadow primer, (mitt första) puder, och (min första) ögonskuggeborste --med äkta hår! Och efter ett minus på 850,- så, WOW!! Det funkar! Min billiga ögonskugga ramlade inte ner på kinderna när jag la den och den sitter på plats efter 10 timmar, jag är heller inte 'glansig' i ansiktet tack vare mitt puder som ej täpper porer! Tack Julia från PH 2010 ;)

Så här är ett par måsten och det måste vara rätt märke för rätt ändamål!:

  • Eyeshadow Primer, från Lumene (omtalad i tidningar, bäst i test)(ca. 130kr)

  • Blue Neutralizer, från Lumene (toppen för mörka ringar under ögonen, kanske 109kr)

  • Borste till ögonskuggan, Make Up Store. 145-200kr (# 115 är perfekt för den som vill ha sotiga ögon)

  • Compact Powder Foundation, Lancome Teint Idole Ultra 495kr (Matt puder som sitter på plats i 14tim, täpper ej igen porerna)

  • Eyeliner, Lancomes Le Crayon Khol

Jag har nu haft min billiga ögonskugga på i 10 timmar och den ser bra ut än tack vare min EyePrimer, kolla bilden :)

Till alla som ville ha betalt denna månaden, så som Bostadsbolaget, GBG-El och ComHem... jag beklagar men jag behövde smink denna månaden!

---------------------------
Åsså vare jul igen
2010-12-20.  

För ett par dagar sedan tog jag pojken till 'Jul på Liseberg', detta gör vi 1 gång varje december. Det blev skidbacken för att isbanan tydligen var trasig. Vi spelade lite också och jaaag vann! Sen efter rostade nötter, varm choklad, lite glögg och chokladbollar så var jag 500 kronor fattigare! 500 kronor som jag igentligen inte hade ens när vi åkte dit, men jaja, den dagen den sorgen. Det är ju trots allt juletid.

Jag ville såååå gärna skippa julen i år, men som förälder är ju en sådan önskan helt omöjlig. Har man inga pengar så är julen lite tråkig. Man ska ju ha gran, pengar till alla julklappar, god mat och kanske något snyggt att ha på sig. Granen fick bli i plast, julklapparna blev bara till sonen, maten får bli mammas, och kläderna syr jag av Ica påsar! Usch!

Jag beklagar men det är sant, utan pengar så blir det inte mycket till jul.


---------------------------
340GB till jul!
2010-12-15.

Min ekonomi har alltid varit dålig, sällan kan jag skämma bort min son med det där 'lilla extra'. När andra barn tex. fått det nya Superman 3 på PS3, så har mitt barn fått Superman 1 på PS2. Aldrig har han klagat heller, han är så nöjd och glad... till någon ungen från skolan kommer över, min son sätter stolt igång sitt nya spel och vips var lyckan tagen ifrån honom då han snabbt får förklarat för sig av 'kompisen' att det är ju ett gammalt spel och dessutom skit kasst! Men nu, ja nu äntligen ska han få det han allra helst vill ha! Och han har aldrig ens bett om det då han vet att det är för dyrt, vilket bara gör det hela ännu mer underbart roligt. Vi (3st) har lagt ihop till ett PS3 slim, 340GB till jul, det kan ju inte bli bättre! Så nu är jag väldens lyckligaste mamma! Jag tror jag helt plötsligt längtar mer till julafton än min son!

Angående Folkuniversitetets 'Nya vägen mot arbete', så verkar det inte så dumt som jag trodde. De började på första mötet babbla om all möjlig skit jag redan hört 100 gånger, men efter ett tag kom den magiska meningen: Vi är ingen myndighet. Äntligen! ja äntligen har arbetsförmedlingen lyckats med något, de har skickat mig till några som inte igentligen har med dom att göra! Jag behöver alltså inte sitta där och säga vad jag vet att de vill höra, jag kan istället faktiskt säga det som är sant. Det ska bli kul att som arbetsökande att för första gången på 2 år säga sanningen! Vem vet, man kanske till och med kan få jobb på det sättet... Man kan gå gratis datakurs, man får 'riktig' hjälp och man har tillgång till en massa vettiga föreläsningar. Dessutom så är detta enliget arbetsförmedlingen (ja, en myndighet), en heltidsaktivitet på 40tim/veckan. Detta har dock 'icke myndigheten' inofficiellt ändrat om till 6-8 timmar i veckan!! =D

Jag beklagar, men arbetsfömedlingen har aldrig gjort någon nytta hos sig, och kommer heller aldrig göra! Låt Ulf med sitt team på Folkuniversitetet leda oss till jobben istället!

P.S
Jag missade aldrig min sons Luciatåg...jag var och köpte mjölk efter mötet i måndags och vilka stod utanför affären och sjung, Jjo min tomte-son m.f!! Det var lycka det!

Samma jag, men ny sida.

2010-12-10 @ 22:10:42
Byte av blogg sida, här uppdateras mitt livs verk bestående av typ 4 dagars inlägg.


Vägen till arbete.
2010-12-10

Jepp, så heter det, Vägen till arbete. VA??!! Idag fick jag mina papper från arbetsförmedlingen om att jag ska infinna mig i Västra Frölunda på måndag morgon kl. 09.00. Där ska jag lära mig 'vägen till arbete' och få s.k förstärkt arbetsträning. menar dom att jag glömt av hur man jobbar, eller är detta ett sätt som får mig att verka mindre arbetslös och där av så ser statestiken bättre ut inom Arbetsförmedlingen? Jag har nämligen svårt att tro att vi arbetslösa på något sätt glömt av hur man arbetar. Arbete är väl detsamma jag gjort på mina praktiker = jobbar utan lön. Detta är i alla fall urlöjligt och inte det minsta spännande, jag stannar hellre hemma på måndag och ser min son vara med i skolans Luciatåg för första gången!!

Jag beklagar gott folk, men ännu en gång har arbetsförmedlingen hittat på något så idiotiskt att man blir gråtfärdig. Men försäkringskassan blir ju så glad nu när jag är aktiv 40 timmar/veckan och har under denna tid inte 1 timma över till att faktiskt söka ett RIKTIGT jobb, eller?! Bra plan era jävla fiskmåsar!

Här har vi ju ett fint exempel:


-----

Kan du ditt jobb när du är ledig?
2010-12-09

Jag fortsätter mitt sökande efter en identitet i bloggens värld! ...För det verkar som det är en oskriven lag på att ha ett tema. JAG är inte upplagd för att ha 'veckans recept' eller skriva om den nyaste provade varan från Ica -vad smakade den, vad kostade den, 4 av fem stjärnor? Nej, jag fortsätter att klaga ett tag till så får vi se vad som händer. Vem vet, jag kanske börja fatta det här snart (eller så börjar jag jobba, får ett liv och  skriver dagbok istället).

Idag var det dax att motvilligt få nya snygga fönster i lägenhetens alla rum. Jag tog själv det stora initiativet till att flytta alla möbler 1 meter från fönsterna så att arbetarna skulle få plats att göra sitt. Inte någonstans nämndes det att mitt hem skulle förvandlas till en mindre byggfirma för 9 personer, men så var det visst. Den där metern gjorde iaf ingen nytta alls. Efter 20 minuter hade de tagit över bord, pallar, bänkar, soffa, matta, byrå och väggar. Jag kanske inte behöver nämna att efter de 20 min så var jag vansinnig! Dom repade bordet, smutsade ner mina dukar (nej inga såna med spets på), och dom sölade silikon på både matta och handuk.

Så jag bestämde mig för att stanna och titta på när dom jobbade, heeela tiden. Jag var också noga med att påpeka de fel som pågick (med ett stort leende på läpparna). Dom verkade inte gilla mig, Whatever! Senare slog det mig, kan dom sina jobb när dom inte arbetar? Dom kunde ju knappt sina jobb NÄR dom arbetade. Ett exempel på min tanke (inga namn nämda för då blir min kusin så sur). En elektriker kan göra ett toppen jobb, men hemma så det antagligen fullt med kablar här o där och halvfärdiga jobb, möjligtvis finns där en fräck dimmer, kanske till-och-med en spotlight, but that's it!  Eller snickaren som kanske inte alltid är så smart har hemma byggt en altan, men tyvärr så blev aldrig utbyggnaden klar --10 år efter start! osv. Min fundering är, jobbar du på din arbetsplats för att du tycker om ditt jobb och är engagerad, eller för att du är bra på det du gör och får lön för det? När arbetsdagen är slut, kan du ditt jobb när du är ledig?... när lönen inte ingår. En sak är klar, de som var hemma hos mig idag kunde lite om sina jobb, men bara den viktigaste delen ( att monterna ner fönster, att sätta in fönster) för när de gick här ifrån så såg mitt hem ut som omgivningen efter att tvilling tornen i New York rasat! Usch!

Ja, jag beklagar men de gubbarna blir inte bjudna på julmiddag hem till mig i alla fall!

Bilden nedan visar vad som kunde varit mitt vardagsrum idag (snarlikt iaf)...



----
samtal från utlandet 2010-12-07

Yesss! Min underbaraste Annika ringde från andra sidan jorden idag. Äntligen fick jag uppdatera henne om all drama som konstant kretsar runt mitt liv. Denna drama är rätt fashinerande med tanke på att jag varit arbetslös mer eller mindre i 2 år, jag sitter hemma, tar hand om min son och kollar på tv..hmm...

Iallafall, jag fick pratat av mig om vardagen, min (x2 pers) Bingolotto vinst, skitkul! var det någon som behövde vinna så var det fanimej JAG, help pank med skulder i stora lass. MEN, här måste tilläggas att jag absolut inte under några omständigheter brukar spela bingolotto haha. Nej, det var första gången på 15 år, jag lovar!!

Jag fick också nämnt allt negativt som hänt (vilket alltid är en hel del). Jag står mina morföräldrar väldigt nära...eller ja, så brukade det vara iaf. min morfar ligger på äldreboende och min mormor har slutat prata med mig. Vi bor i uppgången brevid varandra så vi har setts dagligen, alltid. men nu, nu e det tyst. Min släkt blir bara mindre och minre, iaf den del jag har kontakt med....inte många kvar nu.
Jag beklagar att jag inte faller dom i smaken, men sånt e livet!



-----

Jag? Blogga? Nej aldrig livet!! 2010-12-06

...Och nu sitter jag här, och bloggar! Helt sjukt, inte alls min grej...men ändå kom den där dagen som aldrig skulle komma, jag bloggar!

Så vad har jag att tycka till om? ALLT och ingenting. Klagomål? Ja, alltid!

Negativ? Njaaää, jag kallar mig realistisk!

Så här är jag. Jag beklagar men... livet e fullt av skit och jag har åsikter!  ;)